Energirenovering: Her får du både rådgivning og opgaven udført

Jo mere energivenlig, din bolig er, jo billigere kan du bo. Derfor er der god grund til at overveje en energirenovering og energivenlige forbedringer i dit hus, din lejlighed eller dine erhvervslokaler.

Hos Brdr. Dyrner specialiserer vi os i energirenovering. Vi har vores egen energivejleder, stifter og partner Jannick, der står klar med hjælp og rådgivning om energirenovering – og når planen er på plads, står vores dygtige håndværkerhold klar til at udføre de energiforbedrende tiltag.

Er det på tide at spare flere tusinde kroner hvert år på varme- og elregningen?
Ring eller skriv til os – så laver vi en gratis vurdering af din bolig og en udregning på, hvor meget du kan spare.

Godt håndværk

Deres håndværk bliver lavet hurtig. Og det er i orden. Kan varmt anbefales.

Vinni Bech Larsen, 4600 Køge
Opsætning af skillevæg i lejlighed
Vi valgte Brdr. Dyrner Tømrer & Entreprise pga. en henvisning og vi var lige fra start meget tilfredse med vores valg.
Tobias Bruun, 1653 København V
Professionelt kvalitets byggeri
Vi har fået bygget et kombineret skur med lounge, isoleret opbevaringsrum og cykelskur af Brd. Dyrner.
Ronny H. Larsen, 4000 Roskilde

3 gode grunde til at energirenovere boligen

Vi kunne snakke rigtig længe om, hvorfor det betaler sig at energirenovere – men lad os tage den snak på et andet tidspunkt. I stedet får du de 3 største fordele ved energirenovering, der er til at forstå:

1. Jo mindre energi, du bruger, jo mindre skal du betale.

Lavere energiforbrug = mindre energiregning. Når du energirenoverer din bolig eller dit hus, kan du spare mange tusind kroner om året på din varme- og elregning. Det er forskelligt fra hus til hus, men vi laver gerne en uforpligtende beregning på, hvor meget du kan spare.

2. En mere behagelig bolig – hele året

Når du energirenoverer din bolig, vil du opleve, at det er meget nemmere at varme boligen op – og varmen fordeler sig mere jævnt. Det betyder, dit forbrug bliver mere fornuftigt, men det betyder faktisk også, at din bolig bliver mere behagelig, varmere og med markant mindre risiko for træk.

3. Din bolig stiger i værdi

Med energirenovering bliver din bolig ikke kun mere miljøvenlig, fordi du reducerer dit CO2-udslip – den bliver faktisk også mere værd. Tal fra Energistyrelsen viser, at en bolig på 100 m2 stiger ca. 50.000 kr. i værdi for hver energiklasse, den rykker op.

Energirenovering

Vi har hjulpet flere kunder med energirenovering, blandt andet på denne bolig i Hellerup.

HAR DU BRUG FOR RÅDGIVNING?

Kan det betale sig at investere i energirenovering af gamle huse og lejligheder? Det får du svaret på her

Er du i tvivl, om det overhovedet kan lade sig gøre eller betale sig at investere i energiforbedrende tiltag i din lejlighed eller dit hus?

Det forstår vi sådan set godt. For vi hører efterhånden dagligt om energineutrale huse, eller minus-huse, der er så godt isoleret at boligejerne kan sælge deres overskydende energi til kommunen eller energiselskabet.

Men lavt energiforbrug er ikke kun for nye typehuse.

Energirenovering er stort set altid en god investering. Særligt, hvis din bolig er mere end 20 år gammel, er der faktisk en god chance for, at du kan spare et pænt beløb på dit energiforbrug ved at investere i en energirenovering.

3 konkrete eksempler på energibesparende tiltag, vi kan hjælpe dig med

Enhver energirenovering beror på en helt konkret vurdering af netop din bolig. For det, din nabo har fået lavet, er ikke nødvendigvis det, der giver dig de bedste resultater – men her har vi heldigvis en dygtig energirådgiver på holdet, der kan give dig en konkret og individuel vurdering af, hvad der kan betale sig.

Vi isolerer med alle typer af isoleringsmateriale, og derfor kan vi altid hjælpe dig med at finde den type isolering, der passer til din bolig og dit energirenoveringsprojekt. Vores energivejleder kan også hjælpe med at vurdere, om det fx kan betale sig for dig at skifte opvarmning til varmepumpe.

Er du nysgerrig på, hvad vi kan hjælpe med?

Her får du 3 eksempler på energioptimering af hus:

Efterisolering af loft, tagrum og skunk

Er dit hus bygget i 1980’erne eller 1990’erne? Eller måske tidligere?
Dengang isolerede man tag og skunk med tyndt og relativt utæt isoleringsmateriale – og det kan være en af årsagerne til, du frygter for at åbne din energiregning.

I dag isolerer man på en helt anden måde med både tætte naturmaterialer og tykke blokke af isoleringsmateriale, der giver en meget bedre og holdbar isolering.

Efterisolering af tag og skunk er en af de bedste former for energioptimering – og det er nok den energiforbedring, vi anbefaler og udfører oftest.

Og det er der en rigtig god grund til:

Al varme stiger mod loftet, og derfor er det vigtigt at have både en god cirkulation i boligen, men især også et lunt loft – så den dyrt betalte varme ikke bare siver ud af boligen.

Isolering af gulv og fundament

Varmen stiger opad, så hvorfor pokker skal du bruge krudt på at isolere forneden?

Selvom varmen stiger opad, er der mange penge at hente hjem ved også at efterisolere forneden. Hvis gulv, kælder og skunk er dårligt isoleret, bliver bygningen nemlig kølet af nedefra. Og det betyder, at du skal bruge (mange) penge på at opvarme jorden under bygningen.

Der er mange gode grunde til at få gulvet efterisoleret. Udover at spare penge på energiregningen, undgår du også, at der er fodkoldt i hjemmet. Og det betyder faktisk, at du nedsætter risikoen for sygdom, især forkølelse og influenza.

Isolering af rør og vinduer

Uanset om du bor i hus eller lejlighed, kan det i mange tilfælde betale sig at kigge lidt nærmere på rør, vinduer og døre.

Udover at efterisolere tag og gulv, kan du nemlig også få isoleret rør i kælderen og vinduer i hele boligen.

Har du en punkteret rude eller måske en utæt karm? Så er det vigtigt, du rykker hurtigt – over relativt kort tid kan det blive en skjult ‘energirøver’. Det er også vigtigt, at alle rør holdes lune i en ellers kølig kælder – og her spiller rørtypen fx også en afgørende rolle.

Vi hjælper dig med at gennemgå både vinduer og rør samt give et gratis bud på en energirenovering – og hvordan din bolig kan energioptimeres helt generelt.

"Arbejdet er udført professionelt, til tiden og i en høj kvalitet. Dygtige og venlige håndværkere."

Vidste du, at du kan få tilskud til din energirenovering?

3 tips til at få tilskud fra Energistyrelsen til dit projekt:

1. Find ud af, om du er berettiget til tilskud. Har du fx allerede sagt ja til et tilbud fra en håndværker, er du ikke kvalificeret.

2. Få 100% styr på, hvordan du søger. Energistyrelsen har flere guides og webinarer, hvor du kan stille spørgsmål og få styr på, hvilke dokumenter, du skal bruge for at komme gennem nåleøjet.

3. Hav tålmodighed! Alt efter sagen, kan der gå op til et halvt år, før du får svar – og du må altså ikke gå i gang med dit projekt, før du har fået tilsagn.

Se mere og hold øje med, hvornår puljen åbner for ansøgninger næste gang lige her.


Du kan også følge os på Facebook, hvor vi altid melder ud, hvornår puljen åbner:
Følg os her.

Skal vi ringe dig op?

Udfyld formularen herunder, og så ringer vi dig op snarest muligt.

Godt håndværk

Deres håndværk bliver lavet hurtig. Og det er i orden. Kan varmt anbefales.

Vinni Bech Larsen, 4600 Køge
Opsætning af skillevæg i lejlighed
Vi valgte Brdr. Dyrner Tømrer & Entreprise pga. en henvisning og vi var lige fra start meget tilfredse med vores valg.
Tobias Bruun, 1653 København V
Professionelt kvalitets byggeri
Vi har fået bygget et kombineret skur med lounge, isoleret opbevaringsrum og cykelskur af Brd. Dyrner.
Ronny H. Larsen, 4000 Roskilde

FAQ: Få svar på alle dine spørgsmål om energirenovering

Hvad er en energirenovering?

Energirenovering er en type renoveringstiltag, der gør, at du kan spare på dit energiforbrug. Energirenovering kan både være mindre tiltag såvel som mere omfattende. Så længe, det er tiltag, der energioptimerer din bolig.

Det kan både være udskiftning af vinduer og døre, efterisolering af loft eller hvis du skifter fra olie- eller gasfyr til varmepumpe.

Hvad kan man få i tilskud til energirenovering?

Hvor meget du får i tilskud, afhænger både af, hvilke tiltag du vil have lavet, hvor omfattende de er, og hvad puljen er sat til. Det skifter nemlig fra år til år.

I 2023 bliver det også lidt anderledes end tidligere. Her bliver puljen splittet i to: En varmepumpepulje og en energirenoveringspulje. Og her er det værd at bide mærke i, at din bolig skal have energimærke E, F eller G, før du kan søge tilskud til andet end en varmepumpe.

Hvis du gerne vil have en mere konkret idé om, hvor meget du kan få i tilskud, er du velkommen til at hive fat i os.

Kan det betale sig at energirenovere?

I langt de fleste tilfælde er svaret et rungende ja – men hver bolig er forskellig, og derfor giver vi altid gerne en uforpligtende vurdering af dit hus.

Vi anbefaler aldrig energiforbedrende tiltag, der ikke kan betale sig for dig, og vi gør meget ud af at sikre en god dialog om dine muligheder, før vi svinger hammeren.

Hvornår åbner energitilskud?

Der er desværre ikke nogen fast dato for, hvornår der åbnes for energitilskud. I 2023
forventes det, at der kommer en ny tilskudspulje til varmepumper i første kvartal, mens en pulje til energiforbedringer som skift af vinduer og isolering kommer senere på året.

Du kan altid løbende holde øje på Energistyrelsens hjemmeside her eller tilmelde dig deres nyhedsbrev – men du kan også følge os på Facebook, hvor vi melder det ud, så snart der er en dato for åbning af puljen.

Hvad koster det at energirenovere?

Pris på energirenovering afhænger helt og holdent af, hvilke tiltag du får lavet – der er nemlig stor forskel på, om du skal have skiftet vinduer, isoleret loftet eller rør i kælderen.

Vi laver altid en konkret vurdering af din bolig – og det er helt gratis og uforpligtende.

Hvorfor energirenovering?

Der er mange gode grunde til at få lavet en energirenovering af boligen – men den, der vejer tungest, er, at du kan spare penge på din varme- og elregning hver eneste måned.

● Du kan spare flere tusind kroner på din el- og varmeregning hvert år.
● Din bolig bliver mere klimavenlig.
● Din bolig stiger i værdi.
● Du får en sundere, mere behagelig bolig med jævn varme og mindre træk.

HAR DU BRUG FOR RÅDGIVNING?

En energirigtig bolig er en billigere bolig – skal vi vurdere din?

Er det på tide at skrælle et par tusind af el- og varmeregningen? Hvis du er nysgerrig på, hvad du helt konkret kan spare, laver vi gerne en helt gratis og uforpligtende vurdering af din bolig.

Få en gratis vurdering – ring til os på 31 31 32 00 eller skriv til os via kontaktformularen her på siden. Så tager vi en snak om dine muligheder.